in

Kris De Bruyne Kinderen

Kris De Bruyne Kinderen

Kris De Bruyne Kinderen: Kristiaan (Kris) De Bruyne (Antwerpen, 20 maart 1950 – 3 februari 2021) war een Belgisch zanger.Met zijn Nederlandstalige oeuvre werd hij in het beginnen tot de kleinkunst-beweging gerekend. Toen hij vrij snel op de elektrische gitaar overschakelde, verwierf hij ook aanzien als rock-artiest, en de Belgische Medien omschrijven hem voortdurend als Basislegger en van de beste Rocker van de Nederlandstalige Rock.

Kris De Bruyne Kinderen

Onder zijn bekendste nummers zijn Amsterdam, Stadt Vilvoorde, Lydia d’Ile Dieu, Het Varken van de Hoge Venen, Waar ik voor leef, Lieve Jacoba, Ballerinas, De peulschil en De onverbiddelijke zoener.

Kris war das fünfte der sieben Kinder des Historikers und Autors Arthur De Bruyne. Er wurde 1967 von Wannes Van de Velde beim Skiffle Festival in Hove entdeckt, wo er eine überraschende Blues-Version des Kinderliedes “Klein, klein kleutertje” spielte.

Kris De Bruyne Kinderen

Danach schloss er sich dem beliebten Duo “Lamp & Lazerus” an und sie veröffentlichten die Single De peulschil / De unaufhaltsamen Küsser und das Album Lamp, Lazerus en Kris (beide 1971) unter dem Namen Lamp, Lazerus & Kris. Kris verlässt bald die Gruppe, um eine lange Solokarriere zu verfolgen.

Written by Vermögen reich

What do you think?

Gemiddelde Gewicht Aubergine

Romina Gntm Alter